Vegan Oreo-maasika juustukook

Ajakulu 1 h

  • Valmistamine 30 min

  • Küpsetamine 30 min

Koostisosad

Põhi

  • 400 g digestive küpsiseid

  • 2 spl margariini või kookosõli

Täidis

  • 250 g india pähkelid

  • 80 g maitsestamata tofut

  • 200 g maitsestamata vegan jogurtit

  • 3 spl suhkrut

Kate

  • 250 ml kaerakreemi

  • Oreo küpsiseid

  • külmkuivatatud maasikaid

Valmistamine

  • Leota india pähkleid kuumas vees vähemalt 15 minutit, et need muutuksid pehmeks.

  • Purusta digestive küpsised võimalikult peeneks ja sega hulka margariin/kookosõli. Suru küpsisesegu koogivormi põhja ja külgedele.

  • Purusta köögikombainis india pähklid ja sega tofu, jogurti ning suhkuruga. Vala segu küpsisepõhjale.

  • Küpseta kooki 180°C ahjus kuni äär on kuldpruun ja nuga või tikk kooki torgates puhtaks jääb.

  • Vahusta kaerakreem. Kui kook on jahtunud, kata see kreemiga.

  • Kata kook purustatud Oreo küpsiste ja külmkuivatatud maasikatega.


Retsept põhineb Mariel Pähkli retseptil.