Vegan Oreo-maasika juustukook
Ajakulu 1 h
Valmistamine 30 min
Küpsetamine 30 min
Koostisosad
Põhi
400 g digestive küpsiseid
2 spl margariini või kookosõli
Täidis
250 g india pähkelid
80 g maitsestamata tofut
200 g maitsestamata vegan jogurtit
3 spl suhkrut
Kate
250 ml kaerakreemi
Oreo küpsiseid
külmkuivatatud maasikaid
Valmistamine
Leota india pähkleid kuumas vees vähemalt 15 minutit, et need muutuksid pehmeks.
Purusta digestive küpsised võimalikult peeneks ja sega hulka margariin/kookosõli. Suru küpsisesegu koogivormi põhja ja külgedele.
Purusta köögikombainis india pähklid ja sega tofu, jogurti ning suhkuruga. Vala segu küpsisepõhjale.
Küpseta kooki 180°C ahjus kuni äär on kuldpruun ja nuga või tikk kooki torgates puhtaks jääb.
Vahusta kaerakreem. Kui kook on jahtunud, kata see kreemiga.
Kata kook purustatud Oreo küpsiste ja külmkuivatatud maasikatega.
Retsept põhineb Mariel Pähkli retseptil.