Valmistamine 1 h
Biskviit
6 muna
6 sl suhkrut
6 sl nisujahu
Täidis
4 dl 35% rõõska koort
200 g vaniljemaitselist kohupiima
0,5 dl suhkrut
pool klaasitäit meelepärast mahla (nt maasikamahla)
1 banaan
500 g maasikaid
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Eralda munakollased munavalgetest. Vahusta munavalged ja suhkur tugevaks vahuks. Lisa edasi vahustades ükshaaval munakollased.
Sõelu sisse jahu ja sega taigen ettevaatlikult ühtlaseks.
Vala taigen 24-cm lahtikäivasse vormi ja küpseta 25-28 minutit.
Kui biskviit on kuldpruun, eemalda koogivormi küljed ja lase jahtuda.
Puhasta maasikad. Viiluta banaan ja veerand maasikatest.
Vahusta rõõsk koor suhkruga tugevaks vahuks ja sega kohupiimaga.
Lõika jahtunud biskviit kaheks võrdseks kihiks.
Aseta alumine kiht koogialusele. Niisuta mõlemad biskviidikihid meelepärase mahlaga.
Määri pool vahukoore-kohupiima täidist alumisele kihile. Lao täidise peale banaani- ja maasikaviilud.
Aseta peale teine biskviidikiht. Määri ülejäänud täidis kihi peale ja tordi külgedele.
Kaunista tort tervete maasikatega.