Maasika-vahukooretort

Ajakulu 1 h

  • Valmistamine 1 h

Koostisosad

Biskviit

  • 6 muna

  • 6 sl suhkrut

  • 6 sl nisujahu

Täidis

  • 4 dl 35% rõõska koort

  • 200 g vaniljemaitselist kohupiima

  • 0,5 dl suhkrut

  • pool klaasitäit meelepärast mahla (nt maasikamahla)

  • 1 banaan

  • 500 g maasikaid

Valmistamine

  • Kuumuta ahi 200 kraadini.

  • Eralda munakollased munavalgetest. Vahusta munavalged ja suhkur tugevaks vahuks. Lisa edasi vahustades ükshaaval munakollased.

  • Sõelu sisse jahu ja sega taigen ettevaatlikult ühtlaseks.

  • Vala taigen 24-cm lahtikäivasse vormi ja küpseta 25-28 minutit.

  • Kui biskviit on kuldpruun, eemalda koogivormi küljed ja lase jahtuda.

  • Puhasta maasikad. Viiluta banaan ja veerand maasikatest.

  • Vahusta rõõsk koor suhkruga tugevaks vahuks ja sega kohupiimaga.

  • Lõika jahtunud biskviit kaheks võrdseks kihiks.

  • Aseta alumine kiht koogialusele. Niisuta mõlemad biskviidikihid meelepärase mahlaga.

  • Määri pool vahukoore-kohupiima täidist alumisele kihile. Lao täidise peale banaani- ja maasikaviilud.

  • Aseta peale teine biskviidikiht. Määri ülejäänud täidis kihi peale ja tordi külgedele.

  • Kaunista tort tervete maasikatega.