Maasika-toorjuustkook

Ajakulu 2 h 45 min

  • Valmistamine 45 min

  • Ootamine 2 h

Koostisosad

Põhi

  • 150 g nisujahu

  • 110 g külma võid

  • 60 g suhkrut

  • 0,25 tl soola

Täidis

  • 250 g toorjuustu

  • 60 g suhkrut

  • 1 kg maasikaid

  • 1 pakk metsmaasikatarretise pulbrit (MIKAADO)

Valmistamine

  • Kuumuta ahi 180 kraadini. Sega köögikombainis põhja koostisosad kuni moodustuvad niisked taignapallikesed. Vala taigen 22 cm läbimõõduga eemaldatava põhjaga koogivormi.

  • Pressi taigen ühtlaselt koogivormi põhja ja servadele. Aseta koogivorm 10-15 minutiks külmkappi.

  • Torka kahvliga taignasse augud. Küpseta koogipõhja 25-30 minutit kuni taigen muutub kuldseks. Lase koogipõhjal maha jahtuda.

  • Puhasta maasikad ja lõika pooleks.

  • Sega täidiseks toorjuust ja suhkur. Määri täidis ühtlaselt põhjale.

  • Alustades väljastpoolt, lao maasikad ringikujuliselt toorjuustutäidisele seemnetega pool üles.

  • Valmista pakil oleva juhendi järgi metsmaasikatarretis. Pintselda maasikad üle vedela tarretisega.

  • Aseta kook 2 tunniks külmkappi.

  • Üle jäänud tarretisest võid valmistada maasikatarretist.