Maasika-toorjuustkook
Ajakulu 2 h 45 min
Valmistamine 45 min
Ootamine 2 h
Koostisosad
Põhi
150 g nisujahu
110 g külma võid
60 g suhkrut
0,25 tl soola
Täidis
250 g toorjuustu
60 g suhkrut
1 kg maasikaid
1 pakk metsmaasikatarretise pulbrit (MIKAADO)
Valmistamine
Kuumuta ahi 180 kraadini. Sega köögikombainis põhja koostisosad kuni moodustuvad niisked taignapallikesed. Vala taigen 22 cm läbimõõduga eemaldatava põhjaga koogivormi.
Pressi taigen ühtlaselt koogivormi põhja ja servadele. Aseta koogivorm 10-15 minutiks külmkappi.
Torka kahvliga taignasse augud. Küpseta koogipõhja 25-30 minutit kuni taigen muutub kuldseks. Lase koogipõhjal maha jahtuda.
Puhasta maasikad ja lõika pooleks.
Sega täidiseks toorjuust ja suhkur. Määri täidis ühtlaselt põhjale.
Alustades väljastpoolt, lao maasikad ringikujuliselt toorjuustutäidisele seemnetega pool üles.
Valmista pakil oleva juhendi järgi metsmaasikatarretis. Pintselda maasikad üle vedela tarretisega.
Aseta kook 2 tunniks külmkappi.
Üle jäänud tarretisest võid valmistada maasikatarretist.